viernes, 3 de junio de 2022

 SEGON DIA DE MOBILITAT A ITÀLIA


Després d’un día de conèixer a tots els estudiants de l’Erasmus, ens vam despertar per trobar nos amb ells en la escola. 

Quan vam arribar, ens vam dirigir a l’auditori, una sala molt gran on ens esperàvem la directora de l’institut, la coordinadora de l’Erasmus a Itàlia i la resta de coordinadors i coordinadores per a fer la inauguració oficial de la mobilitat a Itàlia.




Era el moment de presentar els treballs preliminars de cada país, com a punt de partida als reptes que ens proposariem durant els propers dies, el nostre va agradar molt!!!!.




I cap a les 11:30 després d’esmorzar, un professional relacionat amb el turisme va explicar els nostres reptes i es van organitzar els diferents grups. Hi havia très temes del que tractar: senderisme (hiking), artesania local (craftsmanship) i museus petits (small museums). El ùltim grup tenia que documentar tot el proces de traball en els sis grups. Aci trobem com estaven dividits els grups. (en taroja: Espanya, marró: Itàlia, blau: Finlàndia, vert oscur: Estònia i vert claret: Alemnya) 





Després del dinar vam començar a anar-nos a Certaldo. Les vistes de la ciutat eren magnífics i impressionants, vam tindre que donar nos temps de mirarlo tot. Després, ens van dividir en dos grups, perquè fora més fàcil visitar el museu, la casa de Boccaccio i un petit museu que també era una casa d’artesnas. La raó per la qual visitarem aquestos puestos era per a obtindre informació i viure en primera persona els temes dels que tractaven els notres projectes. Començava el treball de camp.






Vam acabar la nostra visita amb gelat i vam tomar el  tren de volta a l’hostal. Esa nit, els que estavem en l’hostal vam anar a sopar a una pizzería magnífica. Va ser un dia molt complet en què varem aprendre del treball de la resta dels companys d’altres països, varem organitzant-nos per a començar els nostres projectes i per supost varem gaudir dels paisatges, la cultura de la Toscana.






PRIMER DIA DE MOBILITAT A ITÀLIA


En este dia havíem de reunir-nos tots en l'aeroport per a agafar l'avió que ens portaran directament de València a Pisa, Italia. Més o menys ens trobem tots allí al voltant de les 6:30 del matí. Estàvem tots quelcom nerviosos i il·lusionats, es notava que teníem ganes acumulades després de tants mesos esperant que arribarà eixe moment. Quan ja era hora tots ens comencem a acomiadar dels nostres pares per a així poder anar a facturar la maleta i finalment pujar a l'avió.


 

El viatge va ser prou ràpid i en menys de dos hores ja estàvem en Pisa, allí vam agafar un autobús que ens va portar directament a Castelfiorentino, on estava l'institut, l'hostal i les cases d'alguns de nosaltres. Quan arribàrem ens estava esperant Fulvia la coordinadora d´Itàlia.



Les professores es van encarregar d'organitzar el  hostel per a així poder-nos anar tots a menjar ja que després ja ens dividiriem tenint en compte que alguns de nosaltres ens allotjariem en families. Així que,  després de menjar vàrem tindre temps lliure per a prendre un gelat, fer una volta pel poble i també vam ser a un billar on juguem espanyols i italians fins més o menys les 19h on cada un va haver de tornar a sa casa per a sopar i descansar fins al següent dia. L’alumnat que estàvem a l’hostel vàrem quedar tots els dies amb els professors i professores per a sopar tots junts.




Ja ens haviem reunït tots i totes , professorat i alumnat per a començar oficialment la mobilitat al dia següent !!!!!!!!